Silikon Kalıplama (Vacuum Casting) Teknoloji

Her şeyden önce silikon kalıplama (vacuum casting) teknolojisi, az adetli seri imalat, prototip üretimi veya model kopyalama gibi farklı amaçlı üretim ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaktadır. Birincisi, enjeksiyon kalıp maliyetlerine göre çok daha düşük maliyetli. İkincisi, çok daha hızlı ürün üretim süreçleri sahiptir.

Silikona Kalıplama (Vacuum Casting) Nedir?

Silikon Kalıplama (Vacuum Casting) Teknolojisi hızlı üretim yöntemi gayesiyle geliştirilmiş bir yöntemdir. 1970’li yıllarda imalat sektörüne vazgeçilmez bir imalat yöntemi olarak kullanılmaya başlamıştır.

Her şeyden önce silikon kalıplama (vacuum casting) teknolojisi, az adetli seri imalat, prototip üretimi veya model kopyalama gibi farklı amaçlı üretim ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaktadır. Bu nedenle, test amaçlı prototip üretim yöntemi amacıyla da kullanılmaktadır. Birincisi, enjeksiyon kalıp maliyetlerine göre çok daha düşük maliyetli. İkincisi, çok daha hızlı ürün üretim süreçleri sahiptir.

Synthene Mühendislik Reçineleri

Synthene mühendislik reçineleri, gerçek termo-plastikleri simüle eder ancak poliüretan reçinedir. Bu şekilde ABS, PP, PC, TPU gibi bir çok teknik ve mekanik değerlere sahip reçineleri bulunmaktadır. 3D printer ile üretilen parçalara nazaran mükemmel yüzey kalitesine sahiptir. En önemlisi, yüksek ısı dayanımı, kimyasal direnç, dielektrik, UL94 gibi testlerini tamamlamış ve sertifikalandırılmıştır. Aynı zamanda gıda uyumuma sahip mühendislik reçinesine sahiptir. Ek olarak. Elastomer (esnek) parça gereksinimlerini karşılamak için Shore A 35 – 95  arasında mühendislik reçine seçenekleri sunar.

Otomotiv Sanayi

Birincisi otomotiv sektörü tüm iç ve dış teknik termo-plastik parçaları simüle etmek için kullanmaktadır. Örneğin, elektrikli otomobil projelerinde enjeksiyon kalıp öncesinde çalışan konsept araç üretilebilir. Ayrıca golf arabaları, toplu taşıma ve dahası raylı taşıtlar için teknik parçalar üretilebilir. Silikon kalıplama (vacuum casting) teknolojisini kullanan en büyük sektör otomotiv endüstrisidir.

Savunma ve Havacılık Sanayi

İkincisi savunma sanayi ve havacılık endüstrileri için, teknik ve mekanik özelliklere sahip az sayılı ve özel seri üretim yöntemi olarak kullanmaktadır. Örneğin; az sayılı bir haberleşme cihazının tüm dielektrik, alev yürümeme, ısı ve kimyasal dirençli teknik parçalarını üretebilir. Aynı şekilde İHA ve dronelar için tüm parça üretimine uygundur. Bu nedenle, silikon kalıplama teknolojisini en çok kullanan sektörlerden biridir. Üstelik son kullanıcı teknik parçalar, dahası sahada aktif olarak kullanılacak parçalar üretebilir.

Medikal ve Beyaz Eşya Sanayi

Medikal, Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri için prototip ve az sayılı seri üretimde kullanılabilir. Örneğin; gıda temaslı ürünler için kesinlikle parça üretimi yapılabilir. Gıda uyumlu ürünler aynı zamanda Medikal sektörü için de kesinlikle kullanılabilir. Ek olarak, hastane ve gıda ürünleri ile ilgili tüm projelerde kullanılabilir.

Silikon Kalıplama (Vacuum Casting) Avantajları Nedir?

Yenilikçi ve Yüksek Performanslı Reçineler

Yenilikçi, yüksek teknik ve mekanik özellikle sahip reçineler konusunda uzmanız. Otomobil, Havacılık, Savunma Sanayi, Medikal ve Beyaz Eşya sektöründe en çok tercih edilen markadır. Bir çok ürünümüz dünyada ilk ve tek olma özelliğini yıllardır korumaktayız.

Cıvasız (Mercury-Free) Mühendislik Reçineler

En önemlisi prototip ve az sayılı üretimlerde kullanılan mühendislik reçinelerimizin tamamı cıvasızdır (mercury-free).

Mühendislik Poliüretan Reçineler

PP, HDPD, ABS, PA, PC benzeri, kendinden sönme özellikline (UL94, V5, FAR25) ve yüksek ısı dayanımına sahip poliüretan reçineler.

Şeffaf Mühendislik Reçineleri

UV dayanımı, yüksek ışık geçirgenliğine sahip tamamen şeffaf ve sararma yapmayan poliüretan reçineler, .

Dielektrik Poliüretan Reçineler

Elektrik iletkenliği sıfır veya çok zayıf olan parça gereksinimleri için dielektrik özelliğine sahip yüksek performanslı reçineler.

UL94 Standartlarına Sahip!

UL94 sertifikasyonları tamamlanmış, yanmaya dayanıklı vacuum casting (silikon kalıplama) reçineleri.

REACH ve RoHS Tüzüğüne Uygun

Avrupa Birliği mevzuatı ve Türkiye Endüstrisi şartları gereği tüm ürünlerimiz REACH ve RoHS Tüzüğüne uygun ve sertifikalıdır.

Esnek Mühendislik Reçineler

Kauçuk ve lastik benzeri özelliklere sahip, istenilen sertliği elde edebileceğiniz esnek ve yarı-esnek değerlerine sahip reçineler.

Gıda Uyumlu Poliüretan Reçine

Dünya'da ilk gıda uyumlu (alkollü içecekler dahil) mühendislik poliüretan reçine. (PRF100)

IMDS Reporting (Uluslararası Malzeme Veri Sistemi)

Ürünlerimiz, otomotiv endüstrisi tarafından kullanılan malzemeler hakkında bilgi içeren uluslararası veri deposuna kayıtlıdır.

SynFill G : Cam Elyaf Dolgusu

Özel olarak geliştirilmiş SynFill ile %25'e kadar cam elyaf dolgulu teknik parçalar üretebilirsiniz.

Silikon Kalıplama Uygulama Prosesi

Silikon Kalıplama Teknolojisi, düşük adetli üretim için geniş mühendislik reçine seçenekleri, zaman tasarrufu ve düşük maliyetli bir çözüm

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

 

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

 

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

 

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri
Birincisi, parça tasarımları bilgisayar ortamında tamamıyla  3 boyutlu olarak hazırlanır. İkincisi tasarımlar 3B yazıcıdan çıktı alınabilir. Rijit parçalar için aynı zamanda CNC ile ebaboard işlenebilir blok malzemeden master model oluşturulabilir. Ek olarak master modelin mutlaka ardıl işlemi yapılarak son hale getirilir. Ancak, CNC ile ebaboard işlenebilir blok malzemeden ardıl işleme kesinlikle ihtiyaç duymaz. Master model hazırlanan kalıp içine yerleştirilir, Kalıbın en önemlisi döküm ve hava/gaz çıkışlarıdır. Çıkışlar yerleştirilir ve sonra olarak silikonun dökümü yapılır.

 

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

 

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri

 

Silikon Kalıplama için Yüksek Performanslı Mühendislik Reçineleri
En önemlisi hazırlanan kalıbınız önceden minimum 70°C derecelik fırında en az 1 saat bekletilmelidir. Kalıbınız fırınlandıktan sonra vakumlu döküm kalıbına alınır ve seçilen mühendislik reçinesinin dökümü yapılır. Dökümden sonra kalıbınız tekrar kürleme prosesi için önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir. Kürleme için fırınlanan kalıbınızdan parça alınır. Sonra ardıl işlemi, boya, yüzey ve boyutsal ölçümleri yapılır. Sonuç olarak istenilen teknik değerlere sahip parçanız tamamıyla kullanılmak üzere hazırdır.

Mühendislik reçinelerimiz gerçek termo-plastikleri simüle eder ancak gerçekte poliüretan reçinedir. Bu şekilde ABS, PP, PC, TPU gibi bir çok teknik ve mekanik değerlere sahip geniş ürün yelpazesine sahiptir. 3D printer ile üretilen parçalara nazaran mükemmel yüzey kalitesine sahiptir. En önemlisi, yüksek ısı dayanımı, kimyasal direnç dayanımı, dielektrik, UL94 gibi laboratuvar testlerini tamamlamış ve sertifikalandırılmıştır. Aynı zamanda gıda uyumuma sahip mühendislik reçinesine sahiptir. Ek olarak elastomer (esnek) parça gereksinimlerini karşılamak için Shore A 35 – 95  arasında mühendislik reçine seçenekleri sunar. Lakin, bu değerlerin dökümü gerçekleşen parçanın tamamına homojen olarak dağılması gerekmektedir. Bu nedenle, kürleme ve kürleme sonrası prosesler çok önemlidir. Ek olarak lütfen TDS dosyasını kontrol ediniz.

Mühendislik Reçinelerinde Deneyim ve Tecrübe

1958 yılından kurulan Synthene, endüstri için sentetik hammadde formüle etmiş Avrupa’danın ilk şirketlerden biri olarak dünyada lider silikon kalıplama (vacuum casting) ve hızlı prototipleme için mühendislik reçineler üreticisi olmuştur.