blog img

Silikona Kalıplama (Vacuum Casting) Nedir?

Silikon Kalıplama (Vacuum Casting) Teknolojisi hızlı üretim yöntemi gayesiyle geliştirilmiş bir yöntemdir. 1970’li yıllarda bu yana imalat sektörüne vazgeçilmez bir imalat yöntemi olarak kullanılmaktadır.

Her şeyden önce silikon kalıplama (vacuum casting) teknolojisi, az adetli seri imalat, prototip üretimi veya model kopyalama gibi farklı amaçlı üretim ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmaktadır. Bu nedenle, test amaçlı prototip üretim yöntemi amacıyla da kullanılmaktadır. Birincisi, enjeksiyon kalıp maliyetlerine göre çok daha düşük maliyetli. İkincisi, çok daha hızlı ürün üretim süreçleri sahiptir.

Synthene Mühendislik Reçineleri

Synthene mühendislik reçineleri, gerçek termo-plastikleri simüle eder ancak poliüretan reçinedir. Bu şekilde ABS, PP, PC, TPU gibi bir çok teknik ve mekanik değerlere sahip reçineleri bulunmaktadır. 3D printer ile üretilen parçalara nazaran mükemmel yüzey kalitesine sahiptir. En önemlisi, yüksek ısı dayanımı, kimyasal direnç, dielektrik, UL94 gibi testlerini tamamlamış ve sertifikalandırılmıştır. Aynı zamanda gıda uyumuma sahip mühendislik reçinesine sahiptir. Ek olarak. Elastomer (esnek) parça gereksinimlerini karşılamak için Shore A 35 – 95  arasında mühendislik reçine seçenekleri sunar.

Otomotiv Endüstrisi

Birincisi otomotiv sektörü tüm iç ve dış teknik termo-plastik parçaları simüle etmek için kullanmaktadır. Örneğin; elektrikli otomobil projelerinde enjeksiyon kalıp öncesinde çalışan konsept araç üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca golf arabaları, toplu taşıma ve dahası raylı taşıtlar için kullanılmaktadır. Silikon kalıplama (vacuum casting) teknolojisini kullanan en büyük sektör otomotiv endüstrisidir.

Savunma Sanayi ve Havacılık

İkincisi savunma sanayi ve havacılık endüstrileri için, teknik ve mekanik özelliklere sahip az sayılı ve özel seri üretim yöntemi olarak kullanmaktadır. Örneğin; az sayılı bir haberleşme cihazının tüm dielektrik, alev yürümeme, ısı ve kimyasal dirençli teknik parçalarını üretebilir. Aynı şekilde, İHA ve dronelar için tüm parça üretimine uygundur. Bu nedenle, silikon kalıplama teknolojisini en çok kullanan sektörlerden biridir. Üstelik son kullanıcı teknik parçalar, dahası sahada aktif olarak kullanılacak parçalar üretebilir.

Medikal ve Beyaz Eşya

Medikal, Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri için prototip ve az sayılı seri üretimde kullanılmaktadır. Örneğin; kesinlikle gıda temaslı parçalar için kullanılmaktadır. Gıda uyumlu ürünler aynı zamanda Medikal sektörü için de kullanılmaktadır. Ek olarak, hastane ve gıda ürünleri ile ilgili tüm projelerde kullanılmaktadır.

Bize Ulaşın

Yenilikçi, yüksek teknik ve mekanik özellikle sahip reçineler konusunda uzmanız. Otomobil, Havacılık, Savunma Sanayi, Medikal ve Beyaz Eşya sektöründe en çok tercih edilen markadır. Bir çok ürünümüz dünyada ilk ve tek olma özelliğini yıllardır korumaktayız. Projeleriniz için en uygun ürünü beraber seçebiliriz. Sektörünüze uygun en iyi sonuç alabileceğiniz hammaddeler ile ilgili bizi aramaktan çekinmeyin.

EPOKS Kimyevi Ürünler
(+90) 212 474 87 48